Bacul devine o tradiţie şi pentru Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din Cricova

December 16, 2008 irinaursu

Suntem în febra pregătirilor pentru examenul de bacalaureat. Pe ultima sută de metri absolvenţiii sunt gata se dea marea lovitură cu un arsenal bogat de cunoştinţe acumulate pe parcursul anilor de studii.

Pentru prima dată absolvenţii Liceului Teoretic ”Alexei Mateevici” din Cricova, vor susţine examenul de bacalaureat. Numărul acestora este de 45 absolvenţi (21 – profil real şi 24 – profil umanist) a claselor a XII-a „A” şi a XII-„B”.

Conform regulamentului, examenul de bacalaureat este organizat în baza legii Învăţămîntului, acesta fiind o modalitate de evaluare cu caracter extern, a cunoştinţelor de bază a absolvenţilor din liceu. Dreptul de a susţine examenul îl au toate persoanele care au finalizat programa de liceu în Instituţiile de Învăţămînt.

bacalaureatExamenul se va desfăşura din data de 6 – 17 iunie. Disciplinele de examen sunt stabilite de către Ministerul Educaţiei şi Tineretului. Pentru clasele reale, disciplinele vor fi: L. Română, L. Străină, Matematica şi Disciplina la solicitare (aceasta incluzînd: Geografia, Chimia, Istoria, Fizica, Biologia şi Informatica), pentru clasele umaniste: L. Română, L. Străină, Geografia şi Disciplina la solicitare (Matematica, Chimia, Istoria, Fizica, Biologia şi Informatica).

Absolvenţii Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” care vor susţine examenul de bacalaureat, vor fi repartizaţi la Instituţiile de învăţămînt din municipiuul Chişinău (Centrele de bacalaureat), şi obligatoriu, la profilul pe care l-a urmat în ultimul an liceal. Examenul va fi realizat în scris, acordîndu-se 3 ore astronomice (180 de minute). Candidaţii susţin, într-o zi, un singur examen. Între probele examenului de bacalaureat se face o pauză de, cel puţin, două zile. Accesul în sălile de examene îl au doar membrii Comisiei Naţionale de Examene şi persoanele delegate de acesta, preşedintele Centrului de bacalaureat şi supraveghetorii, desemnaţi pentru examenul respectiv. Supraveghetorii vor fi repartizaţi, prin tragere la sorţi, cu 15 minute înainte de începerea probelor.Oricăror altor persoane, accesul în sălile de examene, este interzis.

Cheltuielile aferente blanchetelor diplomelor de bacalaureat sînt suportate de către candidaţii care au promovat sesiunea de bacalaureat

Diploma de bacalaureat eliberată absolvenţilor din Învăţămîntul secundar general este obligatorie pentru confirmarea studiilor în învăţămîntul superior, mediu de specialitate (colegii), secundar profesional sau încadrarea în cîmpul muncii.

Advertisements

Entry Filed under: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

December 2008
M T W T F S S
     
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: