Să dăm o mînă de ajutor!

December 16, 2008 irinaursu

E frumoasă şi voioasă

E o fată din dulceaţă,

Ochi drăguţi şi suflet mare

E o floare de la soare.

 

tatianaAceste versuri caracterizează o copiliţă zbînţ care la cei 10 ani ai săi, vede viaţa doar în roz iar fiecare zi este un nou prilej de a profia din frumosul vieţii.

Eroina principlă a articolului nostru este Tatiana Morari, este eleva în clasa a IV-a al Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din Cricova. Tatiana face parte din categoria copiilor care nu-şi imginează ziua fără multă acţiune şi activitate, este o holerică înnăscută.

Şcoala pentru Tatiana este o a doua casă, deşi suntem în vacanţa de vară, Tatiana ne-a mărturisit că aşteaptă cu nerăbdare începutul anului şcolar. Ea este bravo la toate obiectele dar cele mai importante rămîn a fi totuşi muzica şi teatrul. La disciplina muzicală Tatiana cu plăcere interpretează toate piesele, îi place mult muzica populară şi cea de estradă, vocea ei melodioasă ajunge pînă la inima fiecăruia. Tatiana este un copil artistic, prin teatru, poezie şi muzică ea îşi deschide sufletul dînd dovadă de aptitudini şi capacităţi extraordinare, iar rezultatele sale sunt cele mai înalte, la examenul teatral a fost un singur 10 şi acesta a aparţinut eroinei noastre. Una dintre dorinţele sale e să devină o actriţă de milioane.

Nu numai la şcoală Tatiana este mereu în acţiune, ci şi la jocurile cu copii din ogradă, iar în familie Tatina este  prinţesa mamei, ea este focuşorul care aprinde lumina în casă. Tatiana este ca o crenguţă care tinde mereu spre soare, mereu să fie prima, ea este plină de pozitivism şi poate dărui acesta energie celor din jur.

În această povestioară am hotărît să descriu interioarul şi starea de suflet a Tatianei. Chiar dacă nu-ţi vine să crezi că o copilă atît de dulce şi activă  poate avea probleme, realitatea e că Tatiana are o afecţiune – paraliză cerebrală infantilă. Tatiana s-a născut preamatur şi de aici a început boala ei. În 2002 Tatiana a suportat o operaţie la picior, însă aceasta nu a dat rezultatele aşteptate ci din contra boala a început să evolueze. În 2004, Tatianei i s-a mai făcut o operaţie dar şi acesta din urmă a rămas fără succese. Pentru a putea merge normal, ea are nevoie de o operaţie la picior şi pentru aceasta sunt necesari 12 mii de lei. Este întristant faptul că un copil care are doar 10 ani se confruntă cu asemenea greutăţi, dar împofida acestei boli ea rămîne veselă, zîmbitoare, ea luptă pentru a fi ca toţi copii.

De fapt acest articol este o chemare de ajutor şi de sprijin. Părinţilor Tatianei le este dificil să acumuleze întreaga sumă de bani, iar operaţia este programată pentru luna septembrie, pînă atunci familia sa trebuie să adune toţi banii. La apelul familiei Morari au reacţionat deja Ministerul Sănătăţii şi Primăria din Cricova, care au depus pe cont 4500 de lei, iar pentru operaţie mai sunt necesari 8000 de lei care pot fi depuşi pe contul din bancă a Tatianei.

Stimaţi cricoveni, să punem mînă la mînă şi să ne unim pentru acest copil, acum pentru Tatiana fiecare leu contează, să o sprijinim şi să o ajutăm, noi suntem cei care îi putem oferi o şansa Tatianei.

 

Banii vă rugăm să-i transferaţi pe contul din bancă a Tatianei sau la bibliotecă.

 

Codul fiscal:        1002600017272

Cont    MDL:       225100000297740

În banca:            BC VICTORIABANK SA

Codul băncii:       VICBMD2X416

Servicii medicale pentru Morari Tatiana Mihai

Advertisements

Entry Filed under: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

December 2008
M T W T F S S
     
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: