Să trăim într-un oraş mai curat!

December 16, 2008 irinaursu

În fiecare an în oraşul Cricova se organizează bilunarul de amenajare şi salubrizare pe întreg teritoriul. Luna aprilie va fi perioada în care se va pertece această activitate. Curăţenia oraşului se va desfăşura conform dispoziţiei emise de primarul or. Cricova, Valentin Guţan.

Dispoziţia de la 6 martie, cu privire la salubrizarea şi organizarea bilunarului a intrat în vigoare de la 1 martie şi va dura pînă la sfîrşitul lunii aprilie. Sunt preconizate măsuri care îi vizează pe toţi locuitorii or. Cricova, pe Agenţii economici de pe teritoriu şi pe cei care locuiesc în sectorul particular.

S-a apelat la ajutorul Liceului Teoretic „Al. Mateevici”, Şcolii medii nr. 77, Grădiniţei nr. 33 şi la conducătorii de întreprinderi, de a organiza colectivele de muncă şi de a lua măsuri privitor la ordinea nu numai pe terenul întreprindeii dar şi pe teritoriile particulare. Au fost trasate măsuri în ceea ce priveşte lichidarea gunoilor neautorizate. Prin intermediul Agenţilor economici situaţi aici în teritoriu, a fost întărit un anumit teren de care aceşti vor avea grijă.

În această perioadă de pe data de 5 aprilie şi nu numai vor fi sădiţi pomi. La momentul actual se preconizează să fie sădiţi în jurul la 350 de arbori. Deservirea se va efectua la intrarea în or. Cricova (scuarul de pe str. Chişinăului colţ cu str. Ungureanu) şi un scuar vizavi de Centru de Sănătate.

Acum se efectuează un şir de lucrări de curăţenie a pomilor inclusiv şi defrişarea pomilor uscaţi, iar de-a lungul str. Chişinăului începînd de jos pînă la ieşirea din or. Cricova, se vor planta pomi pe de o parte şi alta a străzii.

Valentin Guţan a afirmat: ”Anul trecut au fost procuraţi 200 arbori şi arbuşti. Cantitativ nu ne mai fugărim după cifre dar dorim să procurăm material de calitate superioară  pentru a avea şanse să se prindă. Se intenţionează ca prin Fondul Ecologic Municipal, să se înainteze un proiect prin care ar putea fi finanţată procurarea arborilor”

Vor fi două zile sanitare (5 aprilie şi o zi în săptămîna Sărbătorilor de Paşti) şi se vor include toate instituţiile, întreprinderile şi Agenţii economici.

În legătură cu Bilunarul oraşului, Valentin Guţan, primar Cricova, vine cu o chemare către toţi cricovenii: „Locuitori ai oraşului, să ne unim eforturile şi să păstrăm curăţenie în localitatea noastră, tot aşa cum o facem în ogradă, în locuinţă, deoarece Cricova este casa noastră. Nimeni nu o să vină să facă ordine în locul nostru, noi ne-o facem cu mîna noastră. Prin bilunar, dorim să aducem ordinea cuvenită în localitate, să dăinuie faptul şi să fim mîndri că trăim în Cricova. Să vedem rezultatul muncii noastre şi să nu facem totul în zadar.”

În fiecare an Cricova participă la concursul republican „Cea mai verde, cea mai solubră şi cea mai amenajată localitate”. În anul 2005 şi 2006, Cricova a ocupat locul II. În acest an vom lua parte la acest concurs şi menţiunea depinde numai de felul cît de serios ne vom atîrna faţă de păstrarea curăţeniei. Dacă dorim să trăim într-o localitate curată – o vom face!

De Sfintele Paşti se intenţionează, ca şi în fiecare an, să se acorde ajutoare şi atenţie celor mai trişti ca noi, persoanelor din păturile social-vulnerabile şi anume pensionarilor, invalizilor şi   copiilor din familiile a căror situaţie materială este mai dificilă. Vor interveni şi Agenţii economici cu un ajutor şi cu un sprijin, pentru a le face acestor persoane, Sărbătorile Pascale mai luminoasă şi mai frumoase.

În ziua de Paşti se va organiza o seartă cu cîntece pascale prin intermediul Centrului de Cultură şi Artă.

Advertisements

Entry Filed under: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

December 2008
M T W T F S S
     
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: